Sivrisinek Kovan Bitkiler Hangileri?

Yaz aylarında belki de en zorlandığımız konuların başında gelen sivrisinek kovan bitkiler nelerdir? Hemen her yerde ortaya çıkan sivrisinek ve böcekler başımızın belası olabilir. Her ne kadar zararsız olsalar da rahatsız edici etkileri var. Gece saatlerinde ısırık almamak adına bazı yöntemleri kullanabilirsiniz. Bilhassa sıcak bölgeleri seven sivrisineklerden korunma adına ise bazı bitkiler öne çıkar. Ailecek yapılan gezi planlarını zevksiz hale getirebilecek bu canlılara karşı doğal çözümler vardır. Halihazırda siz de rahatsız olmaya devam ediyorsanız bu bitkiler iyi bir çözüm yolu olabilir. 

Kasımpatı Etkisi

Harika bir kokuya sahip olan kasımpatı çiçekleri aynı zamanda sivrisinek konak bitkiler arasında ilk sıradadır. İstenmeyen böceklerin kovulması adına da iyidir. Bununla birlikte çiçekleri sıcak suyla karışım haline getirebilir. Sonrasında giysilerinizin üzerine püskürterek tam anlamıyla bir koruma da sağlayabilirsiniz. Hem güzel kokmasını sağlar hem de böceklere karşı bir tedbir almış olursunuz.

Karıncalara Karşı Nane Formülü

Bahçeniz ya da evinizde var olan karıncaları engelleme adına nane idealdir. Hızlı bir şekilde nane serperek tüm karıncalara kaçırabilir, temizleyebilirsiniz. Ayrıca güçlü kokuya sahip olan nane yağı da yine kullanımda aynı rolü oynar.

Sivrisinek Kovan Bitkiler Listesi

Hem böcek hem de sivrisinekler için lavanta harika bir tesiri içerir. Bahçe bölgesinde çok fazla olmasına rağmen yine de bir avuç kadar yaprağı alıp suyla karışım yapabilirsiniz. Tüm bölgelere bu karışımı dökerek temizlik yapmanız mümkün. Ayrıca pire ve hamamböcekleri ile meyve sineği için de lavanta tercih etmelisiniz.

Sinek Kovucu Adaçayı

Karyofillen içeriğiyle tanıdığımız Adaçayı da yine sivrisineklerin en sevmediği bitkiler arasındadır. Çok aşırı bir sivrisinek durumu varsa mutlaka hemen adaçayı yakarak etrafa bırakın. Böylelikle geniş bir temizlik konusunda bile sizlere yeterli olacaktır.

Biberiye Kullanımı

Yemeklerde aroma sunan biberiye ile de doğal bir şekilde sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. Zararsız olan bu bitkiyle işlem için bir bardak kadar olması yeterlidir. Kuru biberiyeyi cezve ya da tencere içerisine koyun. Ardından bir litre suyla kaynatın. 10 dakikalık soğuma işleminin ardından sprey şişelerine koyarak istediğiniz yere sıkabilirsiniz. Cilt ve evcil hayvanlara da uygun olurken herhangi bir yan etkisi veya zararı yoktur.

Fesleğen Nasıl Etkili Olur?

Sivrisineklerin içeri girmemesi için pencere kısımlarına birkaç fesleğen bırakmanız sorunu çözer. Böcekleri de kaçıran fesleğen yaprakları aynı zamanda çok güzel bir koku sunar. Bununla birlikte sivrisinek kokan bitkiler ile yaz için büyük bir problemi çözersiniz. Doğal bir yol kullanmak isteyenler için bunlar oldukça yararlı yöntemlerdir. Bundan dolayı kimyasal ilaç kullanımına gerek olmadığı gibi özellikle ev içi zararı herkese olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir