Site Sahiplerine SEO İpuçları

seo ipuçları

Blog site sahibi olarak SEO ipuçları sizleri çok daha iyi noktaya taşıyacak. Devamlı içerikler koyarak gelişmenizi beklediğiniz sitenizi birkaç taktikle harika seviyeye çekebilirsiniz. Öncelikli olarak elbette ki burada süreç önem taşır. Mutlaka belirli bir süre boyunca istikrarlı olmalısınız. Günlük içerik girerek güncel halde tuttuğunuz sitenizi potansiyel bir kazanç kapısı olarak görmeniz de yanlış olmayacaktır. Bununla birlikte SEO süreçlerinin tüm nimetlerinden faydalanmanızı da tavsiye ederiz. Peki, bunlar nelerdir?

İçerik URL Yapıları

Mutlak surette Google ve diğer arama motorları içeriklerinizi URL yapısından bulur. Bununla birlikte tüm okuma işlemleri de aslında buradan gerçekleşir. Bunun için doğru URL seçimi yapmalı ve düzenlemelisiniz. Bunu yaparken anahtar kelimeyi başlıkta geçirmeyi unutmayın. Ayrıca Url içerisinde alt tire değil, normal tire kullanımı yapmalısınız. Eğer WordPress kullanımı söz konusu ise ayarlar kısmından URL bölümünü ayarlayabilirsiniz.

Açıklayıcı ve kısa URL kullanımları da her zaman için avantajdır. Ayrıca şüphesiz ki içeriklerde ilgi çekici başlıklar kullanmalısınız. Özellikle sosyal medya paylaşımlarınızda insanlar başlığa göre seçim yapar. Daha farklı, komik veya dikkat çekici yapı olması da iyidir.

Üç Tık Kuralı

Söz konusu SEO ipuçları için üç tık kuralına mutlaka dikkat etmelisiniz. Burada belirtilen üç tık ile ifade edilen kullanıcı odaklı site hizmetidir. Kullanıcıları üç kez tıklamasıyla tüm siteyi dolaşmasını ifade eder. Özellikle içeriklerin ve kategorilerin kolay bulunabilir olması ve hemen erişime açık olması önem taşır. Çok detaylara boğmadan bir site kullanımını önermekteyiz. Ancak elbette ki temel özelliklerden uzaklaşmak doğru değildir. Bununla birlikte çok aşırı bir eklenti kullanımıyla siteyi zor hale getirmemelisiniz. Sade bir görünüm ve hızlı tıklama imkanlarıyla kullanıcılarınızı memnun etmelisiniz.

Görsel SEO İpuçları

Özellikle görsel aramaları noktasında da alt metin kullanımları gereklidir. Görsellerinizi içerikle eşleştirerek kendinize ait hale getirin. Sonrasında ise aramalarda görsel üzerinden de sitenizin çıkmasını mümkün hale getirebilirsiniz. İlgili ve alakalı metinlerle seçimler yapmanız ve anahtar kelimeleri eklemeniz de önem taşır.

Anahtar Kelime Seçimleri

Halihazırda SEO ipuçları için rastgele kelimeler verimli olmaz. Daha farklı türlerde anahtar kelimeleri kullanmalı ve uzun kuyruklu özelliğinden yararlanmalısınız. Herkesin kullandığı birkaç kelimelik anahtar kelimelerin popüler olması da sorundur. Daha öznel hale getirmeniz her zaman için idealdir. Bununla birlikte anahtar kelimelerine konum ekleyerek varsa işletmenizin reklamını yapabilirsiniz. Bunun haricinde alt başlıklara göre de anahtar kelime yerleşimi söz konusudur.

İçerik içerisinde belirli bir düzene göre kelimeleri sıradan ve doğal halinde kullanmalısınız. Akışa uygun olmayan tarzda kullanımları zarar verir. Ayrıca çok aşırı anahtar kelime kullanımı da asla önerilmeyen SEO ipuçları arasındadır.

Daha kolay okunabilir olmasının yanı sıra hedef kitlenize uygun içerikler hazırlayın. Rastgele içerikler vermek doğru olmayacağı gibi nasıl bir akışa sahip olduğunuzu da gösterin.

Kaliteli Link İşlemleri

Sadece düzenli ve organik link işlemlerini yapmalısınız. Bunun dışında link satın alma gibi hususlar faydadan çok zarar getirir. Ayrıca kalitesiz siteler üzerinden alacağınız link durumları da çok fazla etkili olmaz. Ziyaretçi çekmenin ötesinde sitenizi daha değerli hale getirecek backlink çalışmalarında benzer sitelere bakmalısınız. Çok farklı içeriklere sahip bir siteyle iş birliği yapmanın da çok anlamı yoktur. Özellikte internet gezi durumlarına da girmeyin. Pasif sitelerde link bırakma yapmanın da bir getirisi olmayacaktır.

Sosyal Medya Varlığı

Olmazsa olmaz konu ise sosyal medya platformlarıdır. Özellikle Facebook ve Twitter üzerinden ağırlıklı bir şekilde çalışmalar yapmalısınız. Burada trafik yükseltme işlemleri son derece uygundur. Hemen içeriklerinizi paylaşarak kitlenizi oluşturabilir, kendinize alan yaratabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir