SEO Uyumlu İçerik Kuralları

Web sitelerin arama motorları için uygun hale gelmesinde SEO uyumlu içerik faktörü belirleyicidir. Mutlaka sıradan ve basit bir şekilde hızlıca ortaya koyan içeriklerin yerine kurallara uygunluğa bakmalısınız. Kaliteli içerik dediğimizde aklımıza ilk olarak SEO seviyesi gelirken hem ilgi çekici hem de bilgi faktörü rol oynar. Her içeriğinizde mutlak surette bilgi verici bir taraf bulundurmalısınız. Peki, SEO açısından en iyisine sahip içeriklerini nasıl ortaya çıkarabiliriz?

SEO Uyumlu İçerik Yaz

Burada Google ve diğer tüm arama motorları, ziyaretçilere göre kurallar belirler. Halihazırda bir web site ziyaretçisinin beklentilerine göre içeriklerin hazırlanması gerekir. Kullanıcının ziyaret ettiği sayfadaki içeriğin bilgi verici olması, kaliteli bir şekilde oluşturulması, anlam bütünlüğü bulundurması, yazım kurallarına uygunluğu kriterlerdir. Bunların yanında en başta gelen ise şüphesiz ki özgünlüktür. Hiçbir şekilde kopyala yapıştır yoluyla ortaya konmuş içeriklerin bir anlamı yoktur. Bu yolla içerik oluşturmanın günümüzde karşılığı olmadığı gibi boşa zaman kaybından bir şey değildir. Bir sanal gezi kıvamındaki sürecin başlangıcı içerikler olurken belli kriterlere sahiptir.

SEO Uyumlu İçerik Kriterleri

Google sıralamasında ilk sayfalarda çıkma adına düzenli olarak içeriklerinizi oluşturmalısınız. Bunu yaparken site ve kategorilerinize uygun seçimleri yaparak planlamaya sahip olmasınız. Ayrıca site başlığı ve etiketlerle meta bölümü de birbiriyle paralel hazırlanır. Şimdi var olan tüm kriterlere ilişkin maddelere hep birlikte bakalım.

Yazım Kuralları

Sitede olan tüm içerikleri mutlaka dil ve imla açıdan kontrol etmeniz ön şarttır. Bunu yaparken TDK güncel sitesini kullanabilir, kelimelerin doğru anlamlarına hemen bakabilirsiniz. Ardından imla hatalarını düzelterek uzunluk durumlarına göre ayarlamalar yapmalısınız. Ayrıca çok aşırı uzun olan cümleleri de ikiye ve hatta üçe bölmelisiniz.

Anlam Bütünlüğü Nedir?

Merak uyandırıcı bir giriş cümlesiyle içeriklere başlanır. Ardından gelen her bir cümle ise bir bağlama sahip olur. Burada ayrı bir konu ya da farklı bir durumdan bahsetmek SEO uyumlu içerik özelinde yanlıştır. Giriş bölümüyle beraber ortaya çıkacak içerikte belli bir sıra takibi de söz konusudur. Sonuç bölümünde ise varsa iletişim yönlendirmesi yaparak içeriğinizi tamamlayın. Bununla birlikte daha bilinmedik kelime seçimleri yaparak da özgünlüğü yükseltme şansına sahipsiniz. Bunun için Word içerisinde eş anlamlı bölümünden kelimelerin az bilinen yakın diğer kelimelerini bularak işe başlayabilirsiniz.

Kopya Alıntı İçerik

Google aramalarında içeriğin kopya olmasıyla web sitesi büyük bir zarara uğrar. Sonrasında çok büyük kayıplar yaşanırken tüm emeğinizi çöpe attığınız anlamına gelir bu durum. Bundan dolayı mutlaka içeriğinizi oluşturduktan sonra özgünlük testi sitelerini kullanın. Bu sayede herhangi bir bölümünde kopya durumu olup olmadığına bakabilir, düzeltmeler yapabilirsiniz. Alıntı durumlarında ise mutlak surette bu durumu belirtmeniz gerekir. Kaynakça kullanımı da SEO açısından önemli bir başka içerik katkısıdır.

Anahtar Kelime Analizi

Son derece fazla detaylara sahip anahtar kelime analizleri için farklı site ve uygulamalar kullanabilirsiniz. Konuyla ilgili hangi kelimelerin kullanıcıların daha çok aradıkları arasında olduğunu bilmelisiniz. Buna yönelik çalışmalar yapmak adına Wordtracker veya Keywordtool.io kullanımını tavsiye ederiz.

WordPress tabanlı sitede Yoast SEO kullanımıyla içeriklerinizi çok daha iyi hale getirebilirsiniz. Anahtar kelime seçimiyle içerikte ne sıklıkta kullanımı konusunda bu eklenti sizi yönlendirir. Ayrıca organik ve doğal akış içerisinde kullanımı da bir başka önemli husustur. Ancak çok sık ve aşırı bir kullanım da en az hiç kullanmamak gibi kadar negatif durum getirecektir.

İçerik Başlığı Seçimi

Halihazırda içeriklere başlık koyma belki de en zor durumların başında gelir. Çünkü tam olarak içeriğe anlam kazandıran ve satışını sağlayan başlıca husustur. Daha genel ifadelerin olacağı başlıklarda maksimum 6 kelime kullanımı gerekir. Ayrıca üç kelimeden az başlıklarda SEO açısından sorunludur. 50 ile 70 karakterli bir başlık idealdir.

İçerik Uzunluğu Nasıl Olur?

Seo uyumlu içerik için uzunluk en az 300 olmakla beraber daha kısa yazıların varlığı söz konusudur. Özellikle haber yazıları için 250 kelimenin altına kadar inme durumu vardır. Ancak ideal SEO çalışmasında 300 ile 500 kelime aralığı en iyisidir. Bu uzunlukta bir içerikte mutlaka anlatılmak istenen konunun her ayrıntısıyla verilmesi amaçlanır. Ayrıca paragraf maksimum 150 kelimeden oluşur. Bir satır ve cümle için ise 12 kelime yeterli olurken son derece güze bir içerik ortaya çıkacaktır.

İçerikte Medya Öğeleri

Alt başlık konulması ve anahtar kelimelerin bulunmasının yanında görsel kullanımı da olmazsa olmazdır. Yüksek kaliteye sahip kaliteli görsellerin içerikte belli bir düzen içerisinde yerleştirmesi de kazanımdır. Bunların dışında bold, italic gibi farklı yöntemlerle içeriğinizi daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Meta ve Linkleme

İçeriklerinizi oluşturduktan sonra meta kısmında 120 karakterin üstünde bir açıklama yazarak tanıtıcı olmasını amaçlayın. Halihazırda burada mutlak surette anahtar kelime bulunur. Ayrıca 156 karakter üstüne çıkmaması da gerekir. İçerik içerisindeki başlıkları da H1, H2, H3 sırasına göre düzenleyin ve diğer içerik ya da kategorilerle iç linkleme yapın. Hazır backlink satın alma durumları SEO uyumlu içerik için çoğu zaman zararlıdır. Bundan ötürü doğal yolları kullanarak sürecin kendiliğinden gelişmesini sağlayın.

2 Replies to “SEO Uyumlu İçerik Kuralları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir