Kilo Vermek İsteyenlere Özel Ramazan Diyeti

Herkesin kilo alır mıyım acaba diye korktuğu bu özel ay için ramazan diyeti birçok yönden hayat kurtaracak cinsten. Dini bir görev olan oruç tutarken yapılacak dengeli beslenmeyi içeren bu diyetle 10 kilo vermek mümkün. Daha az yağlı besinlerin tüketilmesiyle vücutta rahatlama sağlayacak bu özel diyeti sizlerde uygulayabilirsiniz. Lifli besinleri tüketmeyle de sindirim sistemi işleyişi çok daha iyi hale gelecek. Hızlı bir kilo verme adına uygulanabilecek diyetin püf noktaları neler?

Ramazan Diyeti Sahur

Sahur için iftarlık malzemelerinin tüketimi çok fazla tercih ediliyor. Ancak bu durum son derece yanlış olduğu gibi doymuş yağ tüketimleri de mutlaka kesilmelidir. Bunun yerine doyurucu bir kahvaltı yapılması gerekir. Haşlanmış yumurta sahur için en özel seçim olur. Buna ilave olarak ise 3 dilim kadar peynirle domates ve salatalık tüketilmesinde sakınca bulunmuyor. Bu üçlünün olduğu tabak iyi bir doyurucu özelliği de beraberinde sağlayacak.

Özel ramazan diyeti içerisinde sahurda 3-4 dilim ekmek tüketimi uygun. Öne çıkan sahur yiyeceği ceviz ile de tokluk hissi elde edilebilir. Çay ise hem açık hem de şekersiz olarak tüketilmelidir. Böylelikle çok aşırı bir yük binmemiş olacak vücuda.

Ramazan Diyeti İftar Menüleri

En önemli an olan iftar için ramazan diyeti çok daha belirleyici konumda. Genellikle insanların kendilerini durduramadığı zengin sofralarında diyetin adı okunmuyor. Bunun önüne geçme adına daha bilinçli bir iftar menüsü hazırlanması lazım. Özellikle son yıllarda da popüler olan beklemeli iftar hazırlığı yapılmasını tavsiye ederiz.

İftar Molası Nedir?

İftarda 1 hurma sonrasında bir ya da iki kepçe kadar çorba içildikten sonra en az 10 dakika bekleyin. Bu süre 20 dakikaya kadar da çıkarmakta bir sakınca yok. Böylelikle saatlerdir herhangi bir besin almayan sindirim sistemi, kontrollü bir şekilde çalışmaya başlar. Bir anda yiyeceklerin peşi sıra gelmesiyle oluşacak ağrı ve sıkıntılar olmayacak. Sonrasında ise yine kontrollü bir şekilde menüye devam edebilirsiniz.

Birinci İftar Menüsü: Sebze yemeğiyle birlikte 2 dilim ekmek ve yanında salata tüketimi gayet güzel bir iftar menüsünü oluşturur. İsteğe bağlı olarak yanında cacık olmasında da sakınca yoktur. Var olan sebze yemeği için porsiyon ise 5-6 yemek kaşığıdır. Birkaç tabak sebze yemeğinin tüketilmesi de sonrası için sıkıntı oluşturur.

İkinci İftar Menüsü: Sebze yemeği yerine ızgara köfte ya da tavuk ile de iftar menüleri oluşturur. Burada tüketecek köftenin sayısı 3 veya 4 olmalıdır. Ayran ve közlenmiş salata çeşitleri de iftar menüsünde tercihler arasında var.

Yemekten sonra yeşil çay içilmesi de yine diyetin olmazsa olmaz unsurlarındandır. En az yarım saat sonra komposto veya dondurma gibi şekerli ürünler alabilirsiniz. Ayrıca haftada bir kez sütlü tatlı tüketimi de Ramazan ayı için yeterli olacaktır. Elma ya da muz gibi meyveleri günlük olarak yemekten 1 saat sonra alarak da tokluk hissinizi oluşturabilirsiniz. Böylelikle sağlam bir şekilde yapacağınız Ramazan diyeti ile bir ayın sonunda 10 kiloya kadar zayıflamanız mümkün olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir