Erteleme Hastalığı Ve Alışkanlık Sırları!

Çoğu zaman yapmak istediğiniz düzenli bir eylemle ilgili alışkanlık sırları ve detaylarını sizler için araştırdık. Hemen vazgeçip bırakıyorsanız ya da devam ettirme konusunda kendinizi çok zorluyorsunuz artık kolayı var. Yapacağınız bu işlemlerle birlikte çok daha hızlı bir şekilde alışkanlık kazanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde devam etme konusunda da sizlere yardımcı olacak püf noktalarını açıklıyoruz.

Günümüzde adeta bir hastalığa dönüşen pes etme ve erteleme durumları artık ciddi bir hal aldı. Yeni bir alışkanlık kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ayrıca bunu düzenli yapmak adına da birçok unsur bir araya gelmeli. Ancak yine de sürdürülebilir olma adına dikkat etmeniz gerekenler vardır. Peki, bir alışkanlığı kazanmanın zorlukları neden?

Erteleme Hastalığı Var Mı?

İlk olarak kişinin erteleme hastalığına sahip olmasıyla açıklanır bu durum. Çünkü herhangi bir işe başlamadan önce vazgeçmek daha kolay gelir. Psikolojik bir rahatsızlık halini alan bu durumun etkileri tahmin ettiğinizden çok daha fazladır. Ayrıca şüphesiz ki sabırsızlık da kişinin alışkanlık kazanmasını güç hale getirir. Herhangi bir zaman diliminde spora başladığınızı düşünün. Sonrasında hemen etkilerini görmek istersiniz. Bununla birlikte kilo vermediğiniz günlerin devam etmesi de alışkanlığı terk etmenize neden olur. Hemen sonuç meraklısı olan insanların faydalı işleri alışkanlık haline getirmesi de oldukça zordur. Örnekte olduğu gibi diyet ya da diğer durumlar için hangi önemli sırları bilmelisiniz?

Alışkanlık Sırları Neler?

Halihazırda herhangi bir konuda alışkanlık kazanmak isteyebilirsiniz. Her gün düzenli spor yapmak ya da bir müzik aletini çalmayı öğrenmek olabilir. Ayrıca ders çalışmak veya İngilizce öğrenmek de buna örnek olabilir. Böyle bir durumda alışkanlık sırları özelinde ilk husus günlük ritimdir. Bir gününüzü 3 saat uğraşarak geçirmeniz halinde ertesi güne gücünüz kalmayacaktır. Ayrıca sıkılma ve bunalma durumları da baş gösterince bir anda alışkanlık süreci sekteye uğrar. Bunun yerine her gün 30 dakikalık süre için kendinize bu işi uğraş seçmelisiniz. Bu sayede hiçbir zorlanma ve yıpranma olmayacağı gibi sıkılmayacaksınız. Yavaş tempolu işlerle bir uğraşıyı alışkanlık haline getirebileceğinizi unutmayın.

Kolaydan Zora Adım Teorisi

Herhangi bir alışkanlığın oluşması adına da en önemli hususlardan bir tanesi de kolaydan başlamaktır. Bir anda en zor konuları seçmek ya da ağır spor idmanları yapmak mantıksız olur. Kişinin daha basit yoldan alışkanlığı vücuduna hissetmesi önemlidir. Sonrasında ise giderek gelişme göstererek yükselir. Bununla birlikte alışkanlık sırları adına yapacağınız uğraşıyla duygusal bağ oluşması da yine değerlidir. Hedefe ulaşma noktasında motive edici unsurların olması da kişiye moral verir. Bu sayede zirveye tırmanma sürecinde kendisine destekleyici sunar.

Sağlık problemi olarak öne çıkan erteleme, vazgeçme ya da rekabetten kaçma durumları psikolojik açıklamalara sahiptir. Bunları tam anlamıyla yok ederek ve törpüleyerek kişinin alışkanlık kazanması gerekir. Ardından başarının geleceği de muhakkaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir